Delta Light verlicht het Belgisch paviljoen op Dubai Expo

Delta Light verlicht het Belgisch paviljoen op Dubai Expo

Delta Light is geselecteerd als verlichtingssponsor voor het Belgische paviljoen op de wereldexpo in Dubai. De 35ste wereldtentoonstelling vindt er plaats van 1 oktober 2021 tot 31 maart 2022. Het Belgisch paviljoen ‘The Green Arch’ is een architecturale parel van de hand van Assar Architects en Vincent Callebaut Architectures.

Een groene boog in Dubai

‘The Green Arch’ is een huzarenstukje van bouwtechniek en architectuur. Door het gebouw op te vatten als een boog nodigt het uit, brengt het mensen samen en creëert het een gevoel van samenhorigheid, wat in deze tijden zeer relevant is. Terrassen met groen onthullen de duurzame focus van het Belgische paviljoen.

Net als de geraffineerde architectuur en constructie van het paviljoen combineren onze Delta Light-verlichtingsoplossingen innovatieve technologie met een verfijnd, hedendaags design. Onze architecturale verlichting harmonieert met de architectuur van het paviljoen en accentueert kenmerken van het ontwerp, zowel binnenin als op de terrassen.

De visie van Delta Light komt overeen met die van het Belgisch paviljoen op Expo 2020 Dubai. Hoge eisen op het gebied van design en technologie en een streven naar duurzaamheid zijn net zo goed terug te vinden in de architectuur van het Belgisch paviljoen als in de collectie van Delta Light.


©Belexpo

Harmonie van licht en architectuur

De verlichtingsaanpak voor het paviljoen, van de hand van lighting designer Véronique Marijn onderstreept de functies van elke ruimte. In de conferentieruimte, het restaurant en de circulatieruimten staat functionele verlichting centraal, met de nadruk op een slanke vormgeving. In de restaurants zijn onze magnetische Shiftline-profielen uitgerust met elegante, goudlkleurige Hedra-armaturen, 

In de tentoonstellingsruimten wordt 'belevingsverlichting' gecreëerd met onze Spy- en Fragma-spots op tracks, beiden lichtoplossingen die beantwoorden aan de behoeften van galerie- en museumruimten. Een speels verlichtingsplan in de inkomhal presenteert verschillende mogelijkheden van verlichting. In onze magnetische Shiftline-profielen worden spot-, decoratieve en diffuse verlichting gecombineerd.


©Belexpo

Connecting Minds, Creating the Future

150 landen strijken neer in Dubai rond het thema ‘Connecting Minds, Creating the Future’. Dat thema vertaalt zich in 3 centrale verhaallijnen: mobiliteit, duurzaamheid en opportuniteit. Elk met een eigen zone op het terrein van de tentoonstelling. In het Belgisch paviljoen ligt de focus op technologische innovaties op vlak van mobiliteit.

Voor het paviljoen wordt gebruikt gemaakt van Belgische technieken, toepassingen, producten en materialen, met onder meer Delta Light als verlichtingssponsor. In het paviljoen treffen bezoekers een tentoonstellingsparcours aan, maar ook winkels met Belgische souvenirs, ruimtes om culinaire specialiteiten te proeven, een business center en een gastronomische brasserie met terras.

BelExpo organiseert de Belgische deelname aan de wereldtentoonstelling in Dubai. Het stelde ook de BEMOB-2020 groep aan voor de bouw van het paviljoen, bestaande uit de aannemers BESIX en Vanhout en de bureaus Assar Architects en Vincent Callebaut Architectures. Het verlichtingsontwerp van het paviljoen is gerealiseerd door Véronique Marijn.


©Belexpo

Verlichtingsoplossingen in het Belgisch paviljoen

Een breed gamma van de Delta Light architecturale verlichtingscollectie wordt voorgesteld in het Belgisch paviljoen, zowel in het interieur als in de buitenruimtes. Ontdek hieronder een selectie van de producten die u aantreft in het paviljoen.

Hedra

Hedra

Superloop VR 

Spy 66
Spy 66

Fragma
Fragma

Femtoline
Femtoline

Shiftline M26L
Shiftline M26

Kix
Kix

 

Terug naar boven