House of Light

In de hoofdzetel van Delta Light® in Wevelgem (België) werken vandaag 250 mensen. Naast kantoren en een productieafdeling zijn in het Belgische hoofdkwartier een ruime toonzaal, opslagruimten, test- en certificeringslaboratoria en The House of Light®, een opleidingscentrum, ondergebracht. Delta Light gebruikt zijn hoofdkwartier als inspiratie- en opleidingscentrum waar partners, architecten, lichtontwerpers, ingenieurs en eindgebruikers van over de hele wereld welkom zijn.

2005
Delta Light is in 2005 verhuisd naar zijn nieuwe hoofdzetel, een architecturale blikvanger vlak bij de autoweg. De keuze voor Wevelgem als locatie was geen toeval: de gemeente ligt strategisch op een knooppunt van twee autosnelwegen (Kortrijk-Brugge en Kortrijk-Ieper) op amper twee uur van Londen, Parijs en Amsterdam. Het feit dat het gebouw zichtbaar is vanaf de autoweg heeft meegespeeld bij het uitwerken van het architectuurconcept.

Het ontwerp is van de hand van de Belgische architecten Govaert en Vanhoutte uit Brugge. Zij staan bekend om hun artistieke visie en om hun authentieke concepten. De bouwwerken gingen in november 2003 van start en namen ongeveer 15 maanden in beslag, waarna het gebouw in oktober 2005 met een groots event werd ingehuldigd.

Omdat verlichtingsproducten niet los te denken zijn van ruimte, architectuur en design – en ze ook een artistieke dimensie moeten uitstralen – moeten de ontwerpers op een stijlvolle en doordachte manier met al deze aspecten rekening houden. Het resultaat is een reusachtige zwarte doos, het perfecte uitgangspunt voor een centrum voor kennis, creativiteit en efficiëntie.

Licht, uitzicht, ruimte en transparantie waren de kernbegrippen bij het ontwerpen van de kantoorruimte om een aangename werksfeer te creëren. Dankzij de grote, kamerhoge ramen baadt de kantoorruimte in natuurlijk licht en via de aantrekkelijke patio in het hart van de kantoorruimte valt er nog meer buitenlicht op alle bureaus. Dit zorgt voor extra energie en vitaliteit en betekent een meerwaarde voor de sfeer binnen het team.

2014 - 2015
In februari 2014 heeft Delta Light zijn ambitieuze uitbreidingsplannen voor zijn hoofdkantoor voorgesteld. Dit grootse investeringsproject onderstreept eens te meer Delta Lights internationale groei, torenhoge ambities en Belgische achtergrond. In het nieuwe gebouw komt een geavanceerd, volledig geautomatiseerd logistiek centrum dat voor een nog betere productstroom en procescontrole moet zorgen. Hierdoor komt binnen het bestaande gebouw heel wat ruimte vrij voor de uitbreiding van de O&O-afdeling, het laboratorium en de productie-eenheid. Als alles volgens plan verloopt, is de nieuwe vestiging halfweg 2015 klaar.

Op 22 oktober 2015 hebben we de nieuwe vleugel van ons hoofdkwartier officieel ingehuldigd. De uitbreiding is de bevestiging van onze ambities om internationaal te groeien. “We geloven sterk in onze toekomst in België en dankzij deze belangrijke uitbreiding hebben we als doel onze omzet nogmaals te verdubbelen in het volgende decennium.” aldus onze Managing Director of Operations Peter Ameloot.

2016
Met de nieuwe, 26 meter hoge monumentale lichtbox structuur met een totale oppervlakte van 307m2 in glas, is het hoofdkwartier van Delta Light een ware eyecatcher geworden. Ontwerpen door de Brugse architect Damiaan Vanhoutte reflecteert het gebouw de filosofie van Delta Light: functioneel maar met die extra touch van design en hightech eenvoud. Het nieuwe gebouw zorgde voor een uitbreiding van 5.500 m2 wat de totale oppervlakte van het complex op 37.000 m2 brengt.

Terug naar boven